Tjeerd na 11 jaar wederom Prins carnaval!

DSC 9882 - kopie

"Prins Tjeerd de eerste" regeert over De Schuumneuzen

Precies 11 jaar nadat hij voor de eerste keer als Prins fungeerde van de Babberichse Schuumneuzen, was het Tjeerd Boekhorst die tijdens de zeer geslaagde Pronkzitting na een ludieke prinspresentatie zeer verrassend tevoorschijn kwam als de nieuwe heerser over Schuumdorp. Tjeerd de eerste, zoals hij zich ook dit carnavalsseizoen seizoen zal noemen, had die afspraak 11 jaar geleden al gemaakt. In de tussenliggende periode heeft Tjeerd steeds deel uitgemaakt van de Raad van Elf, maar daar gaat hij na dit seizoen nu ook een punt achterzetten.
Tjeerd zal dit carnavalsseizoen niet alleen begeleid worden door zijn adjudant Raimond Koerntjes en de Raad van Elf, maar ook door twee nieuwe pages bij De Schuumneuzen. Janneke Berndsen en Karen Brans gaan deze nieuwe functies vervullen.
De Pronkzitting op 29 november jl. was zoals vanouds van hoog niveau. Het programma stak niet alleen strak in elkaar, maar bleef ook continue boeien; dat vonden ook de vele gasten van collega carnavalsverenigingen uit Zevenaar en Oud-Zevenaar.
De orde van verdienste werd deze keer uitgereikt aan Diny Krist en Wennie Hartjes die als Buurvrouw & Buurvrouw al vanaf 1995 op de planken staan. Ook nu brachten ze weer een prima act. Het Bokkenbrons mocht worden uitgereikt aan Albert en Nick De Raef.
De beide ordes vindt u overigens ook elders op deze site. Datzelfde geldt voor de mooie foto’s van de avond.
De gastoptredens van Rob Scheepers uit Helmond en Frank Schrijen uit Boxmeer waren superieur, maar ook Johnny Swaters bracht als Zwarte Piet een fantastische buut over zijn belevenissen als knecht van de Sint in Babberich.
De Jeugddansgarde verzorgde maar liefst drie dansen en die waren ook van hoog niveau. Datzelfde geldt voor de de nummers van zanggroep De Schuumzangers die zelfs met een eigen nummer over Babberich kwamen. De muzikale omlijsting werd prima verzorgd door De Lüdeckers en presentator Stefan Janszen praatte de hele avond op professionele wijze aan elkaar.
Babberich heeft zo de start gehad van een mooi carnavalsseizoen.