Orde van verdienste

Ordevanverdiensen-2014ORDE VAN VERDIENSTE 2014

De orde van verdienste wordt door Carnavalsvereniging De Schuumneuzen uit Babberich uitgereikt aan die persoon of personen die zich bijzonder verdienstelijk heeft of hebben gemaakt voor Carnavalsvereniging De Schuumneuzen of voor de Babberichse samenleving in zijn algemeenheid.

In 2014 wordt deze onderscheiding toegekend aan Buurvrouw en Buurvrouw, oftewel Diny Krist en Wennie Hartjes.

In 1995 werden we als Babberichs carnavalspubliek totaal verrast met het debuutoptreden van Buurvrouw en Buurvrouw. Plots stond dit prachtige duo op de bühne en het was niet alleen een grote verrassing maar ook een succes. In Babberich hield en houdt men er immers van dat de dorpspolitiek flink op de korrel wordt genomen en dat hebben de dames prima in zich. Soms tot op het randje, maar altijd met respect. Tja, dan nog heb je dat mensen wat gepikeerd raken als er even wat extra aandacht wordt besteed aan een bepaalde gebeurtenis, maar daar staan ook deze rasartiesten natuurlijk boven.
Vanaf 1995 maken Buurvrouw en Buurvrouw ononderbroken deel uit van het programma van deze Pronkzitting. Ondanks dat een 20-jarig jubileum in carnavalsland feitelijk niet gevierd wordt, is de vereniging echter van mening dat het nu toch echt de hoogste tijd wordt om een grote blijk van waardering uit te spreken naar deze carnavallisten. Jaar in, jaar uit, informatie verzamelen, daar een mooi verhaal van maken en dan vervolgens ook het lef hebben om dat even goed op deze planken neer te zetten, is niet niks. En dat alles bereiden de dames gewoon met z’n tweetjes voor aan de keukentafel. Tegenwoordig natuurlijk ook met gebruik van de moderne communicatiemiddelen, maar de anonieme briefjes met interessante informatie vallen ook nog steeds bij de dames door de brievenbus.

Niet minder belangrijk, zijn natuurlijk ook de verdere bijdragen van beide dames aan het carnavalsgebeuren in Babberich. Zij maken beiden immers ook al jaren deel uit van de reeds in 1975 opgerichte Schuumzangers en vervullen hier allebei een belangrijke rol. Dat blijkt wel uit de leuke vernieuwingen van de afgelopen jaren; zo ook vanavond. Maar ook aan de carnavalsoptochten in Schuumdorp hebben jullie jarenlang met veel plezier en in bijzondere creaties deelgenomen.

Daarnaast kon ook het verdere verenigingswerk in Babberich jarenlang op jullie bouwen. Denk daarbij o.a. aan het oranjecomité en de Babberichse vrouwenbond.


Jullie verdiensten voor ons dorp en die voor onze carnavalsvereniging in het bijzonder, zijn groot.


Wij zijn zeer verheugd dat wij jullie de orde van verdienste uit mogen reiken.


Voorzitter:

Martijn Bouwman