Bokkebrons 2014

bokkebrons-2014Bokkebrons 2014

Hierbij verklaren wij:
Carnavalsvereniging “De Schuumneuzen”,
dat op 29 november 2014, door ons zijn geslagen tot Ridder in de Orde van het Bokkebrons:

Albert de Raef en Nick de Raef

De Orde “Ridder in de Orde van het Bokkebrons” wordt elk jaar verleend aan een persoon of personen welke, de naam zegt het reeds, in het verleden een grote Bok heeft of hebben geschoten.

Deze “grote” eer valt in 2014 te beurt aan:

De heren Albert en Nick de Raef

Op grond van het volgende feit:

Het was zaterdag 17 mei 2014. De dag waarop de feestelijke festiviteiten rondom Kringdag De Liemers in Babberich gingen losbarsten.
Albert had weekend en had die zaterdagmiddag zin in een welverdiend pilsje. Op dus naar café Juliana om bij neefje Nick wat te nuttigen; nou ja, neefje . En Nick vond dat ook wel gezellig.
Albert had die voorafgaande week al gezien dat er voor die zaterdag in Duitsland een topper van een voetbalwedstrijd op het programma stond; het bekerduel Borussia Dortmund tegen Bayern München.
Het leek hem wel wat om daar samen met Nick maar eens even goed voor te gaan zitten; zo’n duel zou immers wel live uitgezonden worden op TV. Er werd dus even gezapt en ja hoor; de mannen hadden de match gevonden en settelden zich voor het grote scherm in het café. Albert met een heerlijk glaasje Veltins. Bayern was natuurlijk dé favoriet, maar het uitermate spannende en prima duel pakte die middag geheel anders uit. Borussia won met maar liefst 3-0. Albert en Nick hadden in ieder geval een leuke middag gehad.

Maar toch liep alles daarna wat anders.

Nadat beiden links en rechts al wat verteld hadden over de leuke voetbalmiddag, werden later op de avond de Duitse voetbaluitslagen gepresenteerd. Maar dat was vreemd. Bayern zou namelijk ineens met 2-0 hebben gewonnen, maar de Raefjes wisten wel beter, die hadden immers zelf de match gezien; live nog wel.
Althans, dat dachten ze. De echte match werd namelijk pas om 20:00 uur gespeeld en de wedstrijd waar de heren vol spanning naar hadden gekeken, was er eentje uit de oude doos; een opwarmertje voor die avond.
De hilariteit was groot daarna, niet alleen bij henzelf, maar ook bij vele anderen. En nu ook bij al deze carnavallisten. Dank ook Nick, dat je ons dit verhaal in geuren en kleuren verteld hebt.


Met deze bokkige actie verdienen jullie dan ook het Bokkebrons.


Alaaf, alaaf, alaaf

Aldus gedaan te Babberich, 29 november 2014