Op de 11e van de 11e werd onze persconferentie uitgezonden door Alex Walravens vanuit ons Facebook kanaal.


” Wat normaal een lekkere opening moet zijn om het carnavalsseizoen in te luiden, Keulen, Maastricht of bij iemand thuis, helaas het gaat niet door vanwege Covid 19 – Corona” zo begon onze Alex de Persconferentie.


Tijdens onze persconferentie werd vermeld dat onze Pronkzitting helaas dit jaar geen doorgang zal vinden. Ook werd er medegedeeld dat de Carnaval in 2021 ook helaas niet door zal gaan. Gemeente Zevenaar heeft namelijk alle optochten geschrapt wat zeer jammer is, maar ook een begrijpelijke keuze is waar wij achterstaan.
Natuurlijk hopen we dat we toch dat we tegen die tijd een feestje kunnen gaan vieren, maar dat zal liggen aan de maatregelen die op dat moment gelden.


Normaal gesproken zijn we op dit moment al tijden bezig met ons welbekende boekje, we gaan er op dit moment helaas vanuit dat er dit jaar helaas geen boekje zal komen.

Wij willen vanuit hier nogmaals onze sponsoren hartelijk bedanken, beste mensen probeer zoveel mogelijk bij de lokale ondernemers af te nemen om zo ook hen door deze zware tijd te slepen!


Coop Babberich, Resto Aalbers, ’t Centrum, Cafe Huis den dijk, de Grenzkapel, Ruitschade Babberich, Wilco Gal, Snackbar de Zonnemaat, Gebroeders Peters, Grand Cafe de Bank, Bril2000 Zevenaar, Ikink en Koenders, B. van Zweden, Gebroeders Luiking B.V., Alexander Tweewielers, Joseph’s Houtzagerij en Timmerfabriek, Woonderijen Babberich, Waarborgmeubel Babberich, Eetcafe Sam Sam, Zuivelboederij Hof zum Walde, Bouwservice Timon van Bindsbergen, Habru Lastechniek, Kruitwagen Kledingverhuur, Bloemenhaus Hulkenberg, Kapsalon Lucil, Wako Groenvoorzieningen, Tjeerd Boekhorst, Walravens Klussen, Elektro Wiendels, Jos Aries, de Kaashoeve, Klussenbedrijf Werkman, BeleefAV, Bloemisterij Schepers, Restaurant de Stempel, De Webneus, Boers Beek B.V., Cafe de Steenbok, Sweers Bouw, Aral Tankstelle Elten, Kapster Marion, De Lorijn tweewielers, Drive in Show No Problemo.


Wij hopen dat wij volgend jaar ook weer op jullie steun kunnen rekenen, namens de Schuumneuzen alvast bedankt!

Ook is er aangegeven dat de verhoogde contributie van 15 euro pas zal ingaan als wij weer normaal carnaval kunnen gaan vieren. Het normale tarief van 12,50 zal wel door onze penningmeester worden geincasseerd, het zijn voor ons natuurlijk ook hele moeilijke tijden en wij hebben op dit moment geen inkomsten.


Mocht u het er toch niet mee eens zijn is er de mogelijkheid om dit bedrag te storneren, wij hopen natuurlijk dat onze leden dit niet zullen gaan doen en ook ons een hart onder de riem zullen steken, leden BEDANKT! en wij hopen op jullie begrip.


Ondanks dat dit voor onze carnavalsvereniging een zwart jaar is hebben we toch gemeend iets te moeten doen. Normaal gesproken word er bij de Prins(es) wisseling een karikatuur getekend door onze tekenaar Roy Bergsma en deze onthult op onze pronkzitting, echter doordat er geen pronkzitting kan plaatsvinden hebben we toch besloten een karikatuur te maken van Prins Corona de 1e dit zodat we altijd kunnen zien waarom er in 2020 geen Pronkzitting heeft plaats gevonden.


We willen Roy Bergsma bedanken voor wederom een fantastich mooie karikatuur, Prins Corona de eerste met een huilende Schuumneus (wietstok) in zijn hand die een Covid Masker draagt, verder draagt hij zijn steek maar onderscheid deze karikatuur zich door zijn gitzwarte achtergrond,dit omdat het voor ons maar ook voor alle andere carnavalsverenigingen een zwart jaar zal zijn.

Op dit moment zijn wij in beraad over een eventuele zomercarnaval en hoe wij dit kunnen gaan inpassen.


Wij zeggen namens onze gehele carnavalsvereniging blijf gezond en hopelijk tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *